973 530 554|c5005685@xtec.cat
Camp aprenentatge Sant Llorenç de Montgai 2018-10-11T20:42:26+00:00

Project Description

 

Un any més els alumnes de 1r ESO hem estat al camp d’aprenentatge de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera. Enguany hi hem anat més aviat, els dies 4 i 5 d’octubre. Com sempre, a l’alberg ens han rebut amb molt de caliu. I per descomptat,  els professors del camp d’aprenentatge, han estat genials.

Amb la seva habitual implicació i motivació, el Toni i la Sònia ens han ensenyat en diferents tallers, com era la vida quotidiana a la prehistòria. Vaja, hem descobert el passat.

Així doncs, hem aprés a tallar sílex (i ens n’hem emportat un trocet cap a casa), hem fet d’antropaleontòlegs, hem tocat la dent d’un mamut a la Roca dels Bous, hem sopat a la vora del foc com feien els neandertals (per cert, què bones estaven les costelles!). Hem aprés a llegir estrats i hem fet d’arqueòlegs. Hem excavat i hem conegut més d’aprop els paleolític i el neolític: ceràmiques, esquelets, collars, escultures fetes amb òssos, ofrenes fúnebres, pedres silíciques, … quines troballes, mare meva! Hem recordat que els homes que visqueren al paleolític eren nòmades i que els neolítics vivien ja en cabanes, per tant, sedentaris.

 I també hem conviscut! Ens hem conegut una mica més, en un espai natural com és l’entorn de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai, que d’això es tractava. Si fins i tot hi hem vist esquirols salvatges!

Ha estat fantàstic. L’any que ve, a tornar-hi!
Si voleu veure les fotos, aneu a galeria. Són molt xules.

GuardiesB
×
×