973 530 554|c5005685@xtec.cat
Els alumnes de la coral de l’institut participen a la XXIV Trobada de Corals de Secundària 2018-05-07T08:22:08+00:00

Project Description

 

El passat dimecres 2 de maig els alumnes de l’optativa de Cant Coral de 3r d’ESO i els alumnes de l’optativa de Música de 4t d’ESO, es van desplaçar fins a l’Auditori Enric Granados de Lleida per assistir a la XXIV Trobada de Corals de Secundària. Un total de 13 instituts de les terres de Ponent es van aplegar per cantar les peces que s’havien preparat les setmanes anteriors.

La Mercè Salvadó, professora de música del nostre institut, va inaugurar la jornada amb uns exercicis per escalfar la veu i el cos. La primera part de la trobada la van protagonitzar actuacions individuals d’alguns instituts, que van interpretar cançons dels Rolling Stones, passant pel rock català amb el “Bon dia” d’Els Pets, “Invencibles” dels Catarres i “Que tinguem sort” de Lluís Llach i fins i tot “Diamonds”, de Rihanna. Les actuacions s’alternaven amb la lectura de poemes de Joana Raspall i Maria Mercè Marçal.

La segona part va començar amb la interpretació de la “Suite l’Arlesiènne, de G. Bizet i “Pirates del Carib”, de Hans Zimmer, de la mà de l’Orquestra simfònica L’Intèrpret, de Lleida. Els alumnes van poder veure de ben a prop l’estructura d’una orquestra d’aquest tipus. A continuació va arribar el torn del cant comú. “Persones iguals” va ser la primera cançó que van interpretar tots els cantaires, una peça que parla de la igualtat entre homes i dones i que la diferència entre uns i els altres és el que ens fa ser iguals. Seguidament, els alumnes van interpretar l’himne de Catalunya, “Els Segadors” i finalment, i per acabar la trobada, es va cantar “El Cant de la Trobada”, una peça creada fa gairebé 25 anys per Constantí Sotelo, un director que es va posar a la butxaca a tot el públic amb les seves amables paraules i gestos.

 

  

GuardiesB
×
×