Solsona, seu del nostre Bisbat 2020-01-23T11:50:28+00:00

Project Description


Els alumnes de l’assignatura de religió del nostre Institut i els de l’Antoni Torroja que també l’estan cursant ens hem posat d’acord per a realitzar una sortida didàctica conjunta a Solsona. Solsona, a més a més de ser una interessant i bonica capital de comarca, és la seu del nostre bisbat.

Només arribar-hi ens dirigirem a visitar la catedral, on varem escoltar unes explicacions sobre aquesta joia arquitectònica que també acull en el seu interior notables obres d’art. A poca distància de la catedral s’hi troba el Museu Diocesà, la visita al qual tampoc calia passar-la per alt. Allà, desprès de recórrer les seves diverses sales acompanyats en tot moment per dues simpàtiques guies, se’ns va proposar fer una activitat consistent en la invenció d’una historieta el punt de partida de la qual havien de ser algunes de les obres exposades que acabàvem de veure. El resultat deixà de manifest la creativitat dels grups integrats pels alumnes d’ambdós Centres i va permetre’ns riure bastant.

En sortir del Museu passejarem per algun dels carrers principals de la població, tot observant de pas  alguns dels «caps de biga» situats sota les cornises de les cases més antigues. Finalment arribàrem a un parc on el Miquel -un noi de 23 anys que viu a Cervera i que és el delegat de joventut del bisbat-, ens transmeté les salutacions de part del Sr. Bisbe i ens animà a participar en alguna de les nombroses iniciatives que des de la parròquia es duran a terme al llarg d’aquest any. Així, per exemple, està previst fer un pelegrinatge de joves al santuari marià de Medjugorje, a Bòsnia-Herzegovina.

En acabar, varem emprendre ja el viatge de tornada a Cervera amb el desig de poder repetir en un futur l’experiència de realitzar alguna altra activitat en comú els dos centres.   


 
 

GuardiesB
×
×