Bojos per la ciència 2019-12-16T17:14:24+00:00

Project Description

La societat avança a un ritme frenètic. Cada cop veiem com més i més avenços tecnològics envaeixen el nostre entorn. A alguns els pot semblar molest i intrusiu, a altres ens apassiona. La complexitat dels aparells a dissenyar i fabricar augmenta i la preparació dels professionals que ho hauran de fer cada cop serà més especialitzada. A l’institut la Segarra som conscients que cal una bona preparació pel futur que els espera als nostres alumnes i el que més il·lusió ens fa és despertar vocacions. Cada alumne té les seves preferències. Cadascun d’ells tindrà facilitats i afinitats per a àmbits de treball diferents, uns més científics, d’altres més humanístics, però el que està ben clar és que cal estar ben formats per disposar de les eines necessàries que necessitaran al món laboral.

Un dels nostres alumnes, en Jan Gras, ha tingut l’habilitat de demostrar les seves aptituds en el procés de selecció del programa «Bojos per la ciència». Un programa d’excel·lència que pretén estimular les vocacions i talents dels futurs professionals d’àrees científiques i tecnològiques. Ha estat seleccionat en el curs de supercomputació, que li permetrà treballar al costat d’investigadors i programadors de centres de recerca.

Amb l’ajut de supercomputadors, processem milions de dades per simular l’evolució del temps, realitzar estudis de nous medicaments, astrofísica, física dels materials, biomedicina, criptoanàlisis i molts altres àmbits de treball. Amb els programes que s’hi executen els supercomputadors fan càlculs, més de 15.000 vegades més ràpids que en un ordinador habitual.

Felicitats per la nova formació que estàs a punt de començar, que de ben segur marcarà el teu futur.

Departament de tecnologia

INS la Segarra

 

GuardiesB
×
×