V Mostra d’Experiments Científics 2019-11-29T11:58:47+00:00

Project Description

Per commemorar la Setmana de la Ciència, el Departament de ciències naturals de l’institut, amb la col·laboració del Departament de tecnologia, ha organitzat la Mostra d’Experiments Científics per cinquè any consecutiu.

L’alumnat de 1r i 2n del batxillerat cientificotecnològic ha estat l’encarregat de planificar, realitzar i explicar els experiments. Com a novetat, aquest curs s’ha introduït un centre d’interès: la lluita contra el canvi climàtic. La projecció d’uns vídeos de Greta Thunberg, amb un missatge clar i contundent, ha sacsejat l’esperit de lluita dels adolescents per tal d’introduir petits canvis en el nostra vida quotidiana a favor del salvament del planeta. La impressió de l’alumnat ha quedat reflectida en els missatges d’un mural que s’ha creat al final de la sessió.

En la mostra s’han presentat un total de catorze experiments, tots ells relacionats amb matèries de l’àmbit científic (física, química, biologia, tecnologia, geologia, informàtica…). L’alumnat d’ESO ha visitat la mostra dins un horari establert i ha elaborat un informe d’un dels experiments, amb el procediment seguit, el fonament científic i les aplicacions pràctiques.

Una vegada més, s’ha constatat que la informació tramesa entre iguals sempre resulta més entenedora, i desperta motivació i curiositat. D’altra banda, no hi ha millor manera d’estructurar el pensament que el fet d’haver de fer i explicar a una altra persona un procés experimental.

Com a professors/es de ciències, no podem entendre el seu aprenentatge sense l’experimentació. Creiem que pel bon aprenentatge de la ciència resulta imprescindible l’experimentació. Agraïm la implicació de l’alumnat de batxillerat i us encoratgem a tots/es a mantenir activa la lluita contra el canvi climàtic.

Encara hi som a temps, però és imprescindible introduir petits canvis en el nostre dia a dia. Entre tots/es ho hem de fer possible!

Departament de Ciències Naturals

I aquest és el vídeo del reportatge que va fer Segarra TV!

 

GuardiesB
×
×