973 530 554|c5005685@xtec.cat
Setmana de la Ciència a l’institut 2018-11-19T18:08:10+00:00

Project Description

Per commemorar la Setmana de la Ciència a l’institut s’ha organitzat una sèrie d’activitats, dues d’aquestes són les que us presentem a continuació:

4a MOSTRA D’EXPERIMENTS CIENTÍFICS

El passat divendres dia 9 de novembre al matí, l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat científic-tecnològic, va mostrar un total de quinze experiments que havia preparat. Els alumnes van fer el muntatge, la realització i l’explicació utilitzant materials i estris senzills. Van explicar el fonament científic de fenòmens observables de l’àmbit de la física, química, biologia i geologia, amb aplicacions pràctiques molt interessants. L’alumnat d’ESO va visitar la mostra dins un horari marc establert i va elaborar un informe d’un dels experiments.


Una vegada més es va constatar que per l’aprenentatge de la ciència resulta indispensable despertar la curiositat i l’efecte sorpresa, amb bones emocions com l’alegria i la sorpresa que generen les motivacions necessàries per a un bon aprenentatge.

M´ho van explicar i ho vaig oblidar;

ho veig veure i ho vaig entendre;

ho vaig fer i ho vaig aprendre.

Confuci (551-479 aC)

   

VISITA A COSMOCAIXA

L’alumnat de 3r d’ESO i de 4t que cursa l’optativa de física-química i biologia-geologia, va realitzar el dimarts dia 13 de novembre, una visita a la sala de la matèria. La comprovació d’una sèrie de fenòmens físics amb els muntatges i dispositius en funcionament, van engrescar els alumnes a fer el seguiment de la major part dels models de la sala, sempre amb el pèndol de Foucault en funcionament i com a testimoni a la sala al llarg del matí.

També van realitzar un taller amb el títol : Aigua, química i molt més. En aquest cas, van deduir les propietats de l’aigua i com la seva presència resulta imprescindible com a medi en el qual es realitzen la majoria de reaccions químiques. En molts exemples els resultats van ser espectaculars i molt visuals.

  

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES NATURALS

GuardiesB
×
×