973 530 554|c5005685@xtec.cat
Entrega d’orles al Gran Teatre de la Passió 2018-06-06T08:43:38+00:00

Project Description

Aquest any l’acte d’entrega d’orles de l’Institut la Segarra va tenir lloc al Gran Teatre de Passió. Durant l’acte de presentació, Ramon Mateu va sintetitzar perfectament amb la paraula solemnització quin era el canvi que s’havia produït en la celebració de l’entrega d’orles d’aquest any. El Gran Teatre, gairebé ple, ha estat una tria magnífica per donar tota la força que exigeix un acte com aquest.
Els parlaments dels polítics van ser d’una brevetat esplèndida no exempta de genialitat (l’esment del grup de punk “The Ramones” per part del paer Ramon Royes per referir-se a les tres autoritats masculines que presentaven l’acte va afegir una punta d’humor encertadíssim). La part més important de l’acte, però, va anar a càrrec de les dues exalumnes del centre que van explicar la seva experiència a l’institut i, després, a la vida laboral. Montse López, que s’havia iniciat treballant en el món del disseny de la roba, va fer cap a la sanitat tot passant per una colla d’oenagès i, entremig, pel nostre institut. Una experiència estudiantil i laboral que va saber-nos fer veure uns matisos que van molt més enllà del pur materialisme en què sovint es converteix el món laboral. Una autèntica lliçó moral. Sara Matias, llicenciada en Matemàtiques, va aprofundir més en el seu pas pel centre durant la seva adolescència i en els canvis que aquest fet va suposar en una noia vinguda d’un poble petit. Després va sintetitzar molt bé amb sis paraules (pis d’estudiants, túper…) el que és estudiar a Barcelona. Més tard ha fet una breu estada en el món de la investigació, a la Vall d’Hebron, i a l’empresa privada. Enguany ha estat a l’institut acabant el màster per tornar a l’ensenyament, convençuda de la seva vocació com a ensenyant. Un retorn, en certa manera, als orígens.
A partir d’aquí els diferents cursos que acabaven cicle van anar desfilant per l’escenari, es van fer les fotos de rigor i van deixar immortalitzat aquest pas important en les seves vides.
L’acte no hauria estat el mateix sense les actuacions musicals d’alumnes del centre i d’altres vinguts del Conservatori de Cervera. S’han de destacar les de la colla d’alumnes que cursen l’optativa de Cant Coral. Dirigits per Mercè Salvador van cantar quatre cançons entre les quals va brillar amb llum intensa “Imagine” de John Lenon i “Al·leluia” de Leonard Cohen, aquest cop en anglès. Des d’aquí proposem que aquesta cançó, que ja ha estat cantada en d’altres esdeveniments, es converteixi en l’himne de l’entrega d’orles. La cançó que ineludiblement ens hauria de recordar aquest moment de tanta intensitat emocional.

  BERNAT HUGUET

     

Si voleu veure més fotos  de la jornada, aneu a GALERIA MULTIMÈDIA.

GuardiesB
×
×